Friday, November 17, 2017

THROWBACK TO MY CONVOCATION DAY ON 18TH NOVEMBER 2017

   Bonjour 
     Assalamualaikum ;)
Dear Sweet Stalker ,





sudah lama saya tidak mencurahkan segala rasa dihati ini, gituwwwwwww acah acah sikit . okayla sebab dah lama tak update , banyak bende yang saya nak kongsikan dengan korang semua . for this entry i only focus on my convocation day on 18th november 2017 . 

Alhamdulillah syukur kehadrat illahi, dengan rasmi saya dah tamat diploma di Kolej-Poly Tech Mara Alor Setar, Kedah . mesti ramai pelik kan kenapa saya tak convo dengan kptm and kenapa saya convo dengan uitm . okay course yg saya ambil adalah BM118 - Diploma in office management and technology. course saya adalah course dri uitm dan saya adalah pelajar yg belajar atau kata nama lain menumpang di kptm. jadi untuk konvo saya boleh pilih samaada nak pergi due due or one of it . and now i have choose to only go uitm punya convocation . antara sebab lain adelah " yuran konvo kptm mahal :P " lol nak tau tak ape yg a bit mengecewakan semasa diploma life ? OF COURSE LA DIPLOMA's FRIENDS and CGPA ! 

Friends ? well dekat diploma life la korg akan jumpe " Talam due muke, kaki bodek , kaki wayang, drama queen , ehhh mcm mcm lagi" and paling worse is bile korg ade membe jenis yg bile susah pooommmm dpt acah baik mintak tolong tpi huh dah senang terus bla pastu siap kutuk lgi tu lol bertalam talam sgt muke tu . my experience is 1 bile bagi org kita terer bab something tu, dorg akan take benefit . sedangkan bende tu kita belajar smaa sama  . tu tak kisah la tpi a bit marah tu bila org tu kata dea sendiri yg reti buat bende tu huhuh wowwwzzzz nak nama je . another experience is when kita nak handle something, akan ade org yg suke tarik geng . ni gentle betul weyh . tak tipu . korg akan jumpe org org mcm ni . okay then when i got the higher position and i am the one yg akan help kp to approve something , akan ade org org yg DENGKI . hahaha typical . paling kelaka this type of person punya dengki sampai canang fitnah dekat satu batch kitorang . that story pulak nonsence gile . but at the end of the day . allahuakbar . kuasa allah itu besar . dea ingat semua org suka dea . tapi die sendiri dpt malu . nobody wants her in their group assignment . for its kinda funny tho . & the best part is when geng geng dea yg join mengata i pon suddenly minta maaf dekat saya . i was like wow alhamdulillah la tapi kita amalkan konsep malas na fikir bile dah lame lame bende tu jdi . about 1 years kalau ta silap . so gais , nasihat kat sini. jangan cepat melatah bila org tak suke kita . allah itu maha adil . satu masa pendengki itu diatas . tpi dunia ini berputar . kita pula yg akan berada diaats . time tu jangan pulak kita bongkak dan lupa diri . stay low and stay peramah dengan semua org . ouh satu lagi kalau org tu tak suke kita, jangan nak melenting dgn dea . buat tatau je  . its typical la org tak suke itu ini . amalkan konsep " LANTAK KAU " hehe 

okay done for kawan punya part. now for my gpa and cgpa part.  sumpah weyh kalau korg na tau . my GPA and CGPA is thee em yg paling kecewa gile babeng ah . u know why ? BECAUSE I GOT 3 TIMES 3.49 BABES ! ini serius doe hm mmg at first place sedih gile but yah takde rezeki . my GPA ade dalam 2 kali dean, 2 kali 3.49 and sekali tu jatuh la but still 3.3* . kali ketige 3.49 tu adalah my FINAL CGPA . which is my last sem punya CGPA . mmg time tu meroyan gile tpi hm redha . sis is redha . kalau dpt 3.5 gentle pinjaman MARA tak perlu bayar . dapat la maybe due bintang for convocation . rasa la mcm aum sikit sbb kelas pertama . but its okay . Allah has write that my rezeki is takat tu je . so I have to accept it . redha and tawakal . berusaha untuk degree ni pulak . 

so korang yg diluar sana . if anything happen dekat korang . don't give up . jangan cepat rasa down . minit pertama mmg down tpi jangan biar bende tu menguasai diri kita . setiap ape yg berlaku ade hikmahnya . Allah takkan menguji umatnya melebihi kemampuan umatnya . kan ? soooooooo DONGIBAB AND KIPIDAD :P #Renungrenungkandanselamatberamal hehe 

lots of love  
FAEZNUR FATIHAH 

0 comments:

Post a Comment