Wednesday, November 29, 2017

CSR at Kampung (orang asli) Temuan Ulu Kemensah

Bonjour 
     Assalamualaikum ;)
Dear Sweet Stalker ,

Hai korang semua ! Tadi fazz ade buat mcm poll kat my instagram story untuk update story pasal ape and the winner is my csr at kampung orang asli . okay bismillahirramanirrahim . let me start my throwback story at Kampung Temuan Ulu Kemensah, Kuala Lumpur on 17/11 & 18/11.

Kitorang gerak ke kampung tersebut dalam jam 3 lebih mcm tu . perjalanan agak slow sbb hujan time kitorang gerak tu . kitorang semua gerak sendiri . total class kitorang 28 orang . sooo tolak campur bahagi hee so ade dlm 7 kereta semuanya . termasok dgn brg brg ah . barang banyak gile . acah acah nak duduk situ berminggu lol . okay then sampai je sane . kitorang agak terkejut sbb okay imagine bahagian bawah tu tempat perking then naik bukit untuk sampai ke kawasan perkampungan dorg tu . ANJING BANYAK SANGAT SANGAT and anjing dorg tu kurus kurus . ouh ya lupe na inform . dorg ni tak muslim so yah dorg rapat dengan anjing anjing tu .

Yg boleh lalu bukit tu hanyalah sebuah kereta je sbb jalan tu tak besar mana pon . so barang dlm kereta , kitorang ni jalan kaki naik bukit tu . kawasan perkampungan tu berbukit bukau . dah angkat barang kitorang semua transfer barang ke tempat kediaman kami which is all of us yg girls akan tidur dlm dewan dorg yg baru sahaja disiapkan . kata ketua kampung , sbb kitorang nak dtg dorg buat dewan tu cantek cantek . gitu . special kan kitorang ? then for 4 org jejaka kitorang , dorg akan tidur dekat pentas sebelah dengan dewan kami . toilet pula kene naik bukit sikit then mcm hujung sikit dri dewan . sikit je ta banyak pon  . and em toilet dea sedih . sbb tak terjaga . typical la kot toilet kat kawasan hutan hutan . and ade due toilet yg boleh digunakan . ade tempat mcm air paip tu and juga ade due je yg elok . bilik mandi ? semua rosak . takpela asal boleh gune kan ?

lepas da menyelesakan diri kejap , kitorang mulakan la sesi sesi kitorang dengan anak anak orang asli tersebut . mmg main target audience kitorang ade anak anak dorg sbb ketua kampung kata mmg kalau ade ape ape event yg akan dorg bagi untuk join adelah bebudak bawah 13 tahun sahaja . yg lain semua ta join unless kite buat mcm karoke ke centu la . tak yah cite kot ape kitorang buat kan ? nnti korang malas baca . ade satu sesi kitorang mcm nak enjoy dgn bebudak tu mcm na tarik dorg supaya attract dgn kitorang, saya selaku biro multimedia dlm project csr ni memainkan peranan la bukak lagu baby shark then menari and guess what BEBUDAK TU SEMUA TAHU STEP BABY SHARK huhu ade la mcm blur and at the end fazz jdi tukang ajar huhu then malam tu fazz pasang pulak lagu chicken dance sbb nak bagi dorg happy centu la then yessss bebudak tu SUMPAH SPORTING GILE. dorg mmg nampak happy je . gelak ketawa dorg sumpah comel . ade yg jenis manja . da rapat tu dri ptg sampai malam nak berkepit .





Hari kedua semuanya berjalan lancar . Orang kampung yg ade join kitorang melawat kitorang pon supportive sgt . even dorg cume turun untuk makan tpi its okay yg penting dorg peramah gak hehe . untuk pengetahuan semua , penduduk kampung tersebut ade buat mcm servis servis dimana kalau kita nak belajar dgn dorg menyumpit ke , menjahit pakaian dorg je , buat jala ke and banyak lagi dengan bayaran yg ditetapkan la . untuk kami semua , kami ambil menyumpit . serius best hehe even saya tak try tpi tengok pon dah mcm excited . lebih lagi bile kene . ketua kampung acah nak tunjuk tapi dea sendiri tak tepat huhu . ouh ya lupe lak , setiap kali waktu makan , kitorang semua makan kat pentas yg disediakan . seram bile anjing mule mengganas sbb dorg bau makanan . dorg kejar makanan tu , dorg begaduh nak makanan, dorg menyalak semua SUMPAH SERAM imagine ah anjing gaduh depan mata korg . ha itu la yg kitorang paling takot and agak tak selesa kat situ . tapi alhamdulillah at the end semuanya berjalan lancar . syukur .

Sooooooooooooooooooooooo tu je fazz nak cite . kalau ade ape ape soalan boleh tanya je . fazz open je . nak tanya pasal kampung tu ke , bebudak tu ke , org kampung tu ke . boleh je . heee kchaw dulu byeeeee







lots of love  

FAEZNUR FATIHAH 



2 comments:

  1. assalamualaikum faz. nak mintak tolong kalau boleh dapat detail tok ketua or orang untuk dihubungi. boleh email saya x? muhsin.sales1993@gmail.com

    ReplyDelete
    Replies
    1. will email you after I get the detail from my classmates :)

      Delete