Tuesday, July 7, 2020

Review // Inisiatif Pantri Komuniti AyamBersamaMu di Selangor!

Bonjour 
     Assalamualaikum ;)
Dear Sweet Stalker ,


Volunteers- Shuhaida Kabdy delivery the home cooked Ayam Brand meals to Pusat Jagaan Rumah Kasih Nurul Hasanah


Bubur Kacang cooked by Volunteer Shuhaida Kabdy using Ayam Brand products

Kids of Pusat Jagaan Rumah Kasih Nurul Hasanah filling up food to the #AyamWithYou Food Pantry 

     Hi korang, tengok dah gambar gambar kat atas ni ? haa ni adalah sesetengah gamba daripada pihak pantri komuniti AyamBersamaMu di Selangor . Kita tahu sambutan Hari Raya tahun ini tak meriah seperti selalu disebabkan Covid-19 dan juga Perintah Kawalan Pergerakan Pemulihan (PKPP). Akan tetapi, alhamdulillah masih ada golongan yang murah hari yang telah meringankan beban golongan orang yang kurang bernasib baik menerusi inisiatif pantri #AyamBersamaMu di 13 buah komuniti.

   Di Selangor, Pusat Jagaan Kasih Nurul Hasanah telah berganding bahu dengan pihak Ayam Brand untuk menguruskan pantri komuniti setempat yang mengguna pakai konsep 'Ambil apa yang perlu dan tinggal apa yang boleh'. Untuk mengetahui dengan lebih lanjut mengenai inisiatif ini boleh la pergi ke https://www.ayambrand.com.my/ . Dibawah merupakan senarai lengkap lokasi Pantri Komuniti Ayam Brand :

📌 KUALA LUMPUR: Anjung Singgah Lot 28-32 Jalan Hang Lekiu, 50100 Kuala Lumpur 

📌 PAHANG: Rumah Anak Yatim Dan Fakir Miskin Baitul Husna, Lot 132 Kampung Pelindung, 26100 Beserah, Kuantan 

📌 TERENGGANU: Rumah Kebajikan Anak-anak Yatim Al-Hijrah Lot 4972, Taman Alam Perdana Binjai, 24000 Kemaman 

📌 KELANTAN: Pusat Jagaan Pertubuhan Anak Yatim dan Asnaf Kelantan Lot 723 Seksyen 49, Mukim Langgar, 15000 Kota Bharu

📌 PERAK: Pertubuhan Baitul Aini Ipoh PT 232242, Jalan Kuala Pari Hilir, Kg. Kuala Pari Hilir, 30100 Ipoh

📌 PENANG: The Children's Protection Society No. 118-A, Jalan Scotland, 10450 Penang
📌 KEDAH: Pusat Jagaan Insan Kesayanganku No.852 Taman Mahsuri Jitra, 06000 Jasmina

📌 PERLIS: Pertubuhan Kebajikan dan Amal Rumah Teduh Perlis No. 45, Lorong Haroom Bunga, Jalan Sekolah Derma, 01000 Kangar

📌 NEGERI SEMBILAN: Pertubuhan Kebajikan Anak-anak Istimewa Harapan Negeri Sembilan No. 43, Jalan TTJS 3/4, Taman Tuanku Jaafar, 71450 Sungai Siput, Seremban 

📌 JOHOR: Pertubuhan Kebajikan Anak Yatim Shafar, No 15, Jalan Limau, Kampung Pasir, Tampoi, 81200 Johor Bahru

📌 SELANGOR: Pusat Jagaan Rumah Kasih Nurul Hasanah No 1, Jalan Pimping Kanan, Ukay Height, 68000 Selangor

📌 SARAWAK: Pertubuhan Kebajikan dan Pendidikan Nur Murni, No 22, Lot 1365, Lorong Field Force 8e, Taman Green Field, 93250 Kuching

📌 SABAH: Rumah Anak Kesayangan, No. 22, Lot 151, Jalan Mat Salleh, Taman Sempelang Sembulan, 88100 Kota Kinabalu


lots of love 

FAEZNUR FATIHAH

Wednesday, May 20, 2020

Review // 20% Cashback Menarik di PG Mall !

Bonjour 
     Assalamualaikum ;)
Dear Sweet Stalker ,



Today I would like to tell to uguys regarding PG Mall. Have u guys heard about this before ? I believe some of u did heard about this but some of uguys didnt right . For your information, PG Mall ( http://www.pgmall.my/ ) is Malaysia No. 1 E-commercer platform . They established since 2017 . OMG its 3 years already ! PG Mall is the only Local E-commerce platform in Malaysia guys . They also ranked top 3 at Iprice insight report . Here is the prove if uguys wanna see it - https://iprice.my/insights/mapofecommerce/en/ .




Ok guys . Now nampak tak gamba kat atas ni ? Maybank QRPay ? Haaaaaaaa guysss, now PG Mall have Maybank QRPay cashback ! Such a good news to all Maybank account holder . We will get 20% off capped at RM20 with minimum spend Rm30 and also we can use it 2X within the campaign period which is from 4th May until 26th June 2020 . WOW ! DURIAN RUNTUH ! Imagine guys, 2 times x RM20 equal to RM40 per Maybank account to shop on PG Mall . Bukan biase biase okay promotion by PG Mall ni .


Eh alamak gambar ape pulak tu ? HAHAHA sorry guys . Im not finish yet . Okay what does it mean by Forever Cashback up to 3.5% ? Okay before I go deep into that one , I want to tell to uguys that this concept called ConsuMerchant concept . What is ConsuMerchant concept ? ConsuMerchant is a hybrid word that derived from the words 'Consumers' and 'Merchant' . That is PG Mall genuine profit sharing economy business model that empowers consumers or shoppers, either young or old to be entrepreneur and build a permanent business empire with PG Mall. What is the relation with the cashback ? nah this is the answer ;  PG Mall offer all of their consumer/shopper with continuous cashback rewards in return for their purchased and continuous support throughout this Forever Cashback up to 3.5% . 


Shope - Share - Earn . Easy right ? Okay regarding this whole cashback concept, the cashback rewards can be earned once a successful transaction made through personal or referrals purchase . The more the referrals spend, the more the cashback to be earned by the referee . For more info, you guys can go directly to https://pgmall.my/consuMerchant-concept . 

So guys ? What are u waiting for ? Lets Shop at www.pgmall.my now ! Hurry up before its too late ! This PKP trust me people now more into online shopping guys . Grab this opportunity now okay !

For more info :
Website : https://pgmall.my/
Facebook : PGMallOfficial , https://www.facebook.com/PGMallofficial/
Instagram : PGMall.my , https://www.instagram.com/pgmall.my/

#PGMall #onlineshopping #shopping #MalaysiaNo1ecommerceplatform #ecommerceplatform #MaybankQRPayCashback #Maybank2u #Maybank #ShopOnline #Shopfromhome

lots of love 

FAEZNUR FATIHAH

Saturday, October 19, 2019

My journey as Blogger & Content Creator at Instagram Part 1 - Nuffnang

Bonjour 
     Assalamualaikum ;)
Dear Sweet Stalker ,

*Gambar pada waktu 2014*

   Hi korang! As requested, ramai sangat yang nak tau macam mana fazz boleg ambek campaign dari brand-brand, dapat barang free dari brand, create video yang kadang-kadang macam pelik pon ade, pergi event and macam macam la. Dekat sini fazz akan ceritakan semuanya dekat korang semua. 

   Firstly, fazz bermula daripada blogging. Fazz mula blogging pada tahun 2010. My first blog is this : https://chintakamoo.blogspot.com/ . Fazz post mula mula pasal cintan cintun, pasal life fazz, kawan, boyfriend putus cinta segala, family and macam macam la. Basically pasal peribadi fazz la. Then fazz dapat satu idea. Which is cari duit dekat menggunakan blog. Tahun 2011, fazz belajar dari blog lain. Buat kajian macam-macam la. First move fazz adalah fazz buat doodle dekat photoshop and share dekat blog fazz. Lepastu fazz belajar codding. Ni memang fazz belajar sendiri dari A-Z. 

   Lepastu fazz buat tutorial untuk ajar blogger-blogger yang baru nak berjinak dalam dunia blogger. Banyak sangat tutorial yang fazz buat. Korang boleh usya sini : https://chintakamoo.blogspot.com/p/tutorials-here.html . Lepas fazz ajar orang buat blog template, share doodle, fazz pon mula bisnes fazz. Ye fazz ambil masa sikit baru start bisnes. Sebab fazz nak make sure fazz betul-betul mahir dulu baru fazz berani nak ambil order ntuk buat dekat orang lain. Pada masa tu fazz bisnes dengan cara fazz buat blog orang, fazz buat template untuk orang, buat header semua la. Bayaran yang fazz terima adalah secara top-up. Kenapa top-up ? Jawapannya senang, sebab masa tu saya masih sekolah. Pakai fon tapi top-up limited. Kene mintak dengan mak dan ayah. Kadang tu mintak tak dapat. Sebab tu la fazz buat bisnes ni dan mintak bayaran top-up. Alhamdulillah top-up fazz waktu tu sentiasa ade.

   Next fazz dapat tahu ade satu company ni untuk blogger community. Fazz jumpe dekat satu blog ni sebab dea cakap dea jana duit dekat company ni. Caranya mudah, share link dekat blog. Bila ade orang tekan link tu, kita akan dapat duit. Company tu adalah NUFFNANG. Tapi waktu tu fazz tak berapa aktif sangat macam sekarang. But hasil tu ade la dari takde. Then time SPM fazz stop. Ouh ya waktu tu takde event, takde barang free lagi. Cuma link tekan link dapat duit tu je. 

   Pada tahun 2013 fazz buat blog baru which is this blog.  Niat fazz sebab fazz nak asingkan peribadi blog dengan blog tutorial semua tu. Lepastu tahun 2017 ade bende buruk jadi. Iaitu fazz terdelete segala icon, gambar, header semua bende yang ade dekat blog lama tu dari google fazz. Ya allah since tu mmg blog lama fazz error terus. Ye, sebab tu la kalau korang tengok blog lama tu memang bersepah. Gambar takde semua la takde. Sebab tu 2017 fazz memang official pindah dari blog lama ke blog baru ni.

   Hujung tahun 2017, alhamdulillah fazz dapat offer pergi event. My first event is Pizza Hut. Pihak Pizza Hut sendiri email fazz dari blog fazz. Since tu fazz dapat offer pergi event lagi dan lagi. Waktu tu takde bayaran lagi yang fazz dapat. Fazz cuma dapat goodies bag and voucher. Cthnya event pizza hut, fazz dapat goodies bag. Dalam tu ade mcm-mcm la. Then dapat voucher makan free dekat Pizza Hut. My second event is Giamax punya event collaborate with movie The Emoji. Third is Revlon punya event and keep on coming la. Alhamdulillah.

   Next, fazz dicontact oleh seorang pekerja dari company Nuffnang. Dea offer banyak sangat campaign. Ha time ni la fazz dapat job yang berbayar. Ya allah fazz bersyukur sangat waktu ni. Satu satu job fazz dapat. Waktu ni my main platform is Instagram. Ada setengah di blog dan setengah di Instagram. Ada juga brand yang request posting di Instagram dan juga blog. Okay la korang macam panjang sangat pulak posting kalini. Fazz akan stop dekat sini dahulu. Next posting fazz akan share pengalaman fazz dengan next marketing company/ agency pula. Stay tuned tau.

lots of love  

FAEZNUR FATIHAH